ASOCIATIA EURO ADULT EDUCATION B-dul Ficusului, nr. 44A, corp B, et. 2, camera 206, 013975, București 1, România (+40) 0722 728 792; (+40) 0729 785 264; (+40) 0767 564 220 office@euro-ed.ro www.euro-ed.ro; www.ebcl.ro facebook.com/AsociatiaEuroAdultEducation

Citizens Xelerator - întâlnirea de lansare a proiectului, Matosinhos/Portugalia

« Noutati

Publicat pe 21.02.2023
Citizens Xelerator - întâlnirea de lansare a proiectului, Matosinhos/Portugalia

Citizens Xelerator - întâlnirea de lansare a proiectului, Matosinhos/Portugalia

În perioada 7-9 februarie 2023 a avut loc întâlnirea de lansare a proiectului Citizens Xelerator în Matosinhos, Portugalia. În cadrul întâlnirii, partenerii proiectului au trecut  în revistă toate pachetele de lucru, cu accent deosebit pe sarcinile în curs și subliniate sarcinile următoare.

A urmat punerea în aplicare a sesiunilor de învățare peer-learning, care au avut ca scop abilitarea parteneriatului pe principalele cadre de referință europene. și proiecte aferente, dotându-le astfel cu competențe și resurse pentru dezvoltarea activităților și produselor proiectului.

Proiectul Citizens Xelerator are ca obiective principale: (1) consolidarea alfabetizării democratice și civice și a empatiei sociale a adulților slab calificați; și (2) să contribuie la o schimbare sistemică a abordării și strategiilor regionale/naționale/europene care încurajează participarea adulților la viața democratică, îmbrățișează valorile comune și angajamentul civic.

Citizens Xelerator este coordonat de Mentortec (Portugalia)  și are ca parteneri 8 organizații din 8 țări europene: DANTE (Croația), CESIE (Italia), VHS (Germania), ACEFIR (Spania), AAH (Grecia), APCEP (Portugalia) , AEAE (România) și AONTAS (Irlanda).

Proiectul este finanțat prin: EACEA - ERASMUS-EDU-2022-PI-FORWARD (Partnerships for Innovation- Forward Looking Pr.)