ASOCIATIA EURO ADULT EDUCATION Str. Feleacu,Nr 4, Bl.10 A, Ap. 2 , sector 1, Bucuresti, cod postal 014185 0729785264, 0767564220 office@euro-ed.ro www.euro-ed.ro

LEK Webinar: Cum să ajungi la "adulţii vulnerabili" - cei care care nu au acces la educația pentru adulți și sunt în pericol de a fi exclusi social?

« Noutati

Publicat pe 28.04.2017
LEK Webinar: Cum să ajungi la

LEK Webinar: Cum să ajungi la "adulţii vulnerabili" - cei care care nu au acces la educația pentru adulți și sunt  în pericol de a fi exclusi social?

Când: - 9 mai, între orele  9.30 - 10.30 CET și

         - 23 mai, între orele  9.30 - 10.30 CET

Unde: online

Înregistrare: http://bit.ly/LEK_webinar

Un e-mail cu link-ul către platforma webinar-ului va fi trimis tuturor persoanelor înregistrate.

Acest webinar este parte a proiectului LEK, în care Asociația Euro Adult Education este parteneră.

Webinar-ul este organizat de NVL, Rețeaua Nordică pentru Învățarea Adulților, partener al proiectului LEK și va fi susținut de de prof. Dr. Maurice de Greef (Vrije Universiteit Brussel).

Conform datelor Eurostat ( (At risk of poverty or social exclusion in the EU27. Luxembourg: Eurostat 2012 ) circa 24% din populația europeană riscă sărăcia sau excluziunea socială. În plus, UNICEF (The state of the world's children. New York: UNICEF 2008) concluzionează că 22% din populația țărilor industrializate este analfabetă. Aceste cifre arată cu claritate cât de importantă este educația adulților. Există o nevoie imensă de îmbunătățire a calificării și de sporire a viabilității unui grup enorm de locuitori. Grupul nostru de "adulți vulnerabili" crește în fiecare zi. Investițiile în acest grup sunt urgent necesare. Mai ales în vremuri de criză economică ar trebui să fim conștienți de nevoia unor intervenții inteligente pentru locuitorii care riscă excluziunea socială sau șomajul. De exemplu, cursanții cu nivel scăzut de calificare și cei analfabeți sunt grupuri vulnerabile, din cauza lipsei de posibilități de a-și demonstra competențele. Prin urmare, este necesară educația adulților pentru a-și îmbunătăți abilitățile și pentru a-și spori posibilitățile de incluziune socială și de reintegrare pe piața forței de muncă.

Nevoia există. O problemă majoră o reprezintă faptul că este încă greu să ajungi la acești potențiali cursanți. Beneficiile potențiale sunt clare, dar încă nu avem soluții inteligente pentru a le atinge într-un mod facil. Studiile recente arată care sunt cele mai reușite moduri de a ajunge la adulții vulnerabili. Alăturați-vă seminarulului nostru web (webinar) pentru a afla care sunt cele mai noi posibilități pentru ca învățarea pentru adulți să ajungă la adulții vulnerabili! Folosiți ocazia pentru a vă îmbunătăți munca de zi cu zi și pentru a avea succes în a ajunge la adulții vulnerabili și de a îi face să se alăture educației adulților.

Prof. Dr. Maurice de Greef este Profesor Invitat (Visiting Professor), predă Efectele învățării asupra participanților la învățare slab calificați și analfabeți și a realizat o disertație (DSP) despre rezultatele educației adulților. El a gestionat proiecte locale, regionale și europene în medii inovatoare de învățare, a participat la elaborarea strategică a politicilor în domeniul educației adulților și elaborarea de strategii pentru abordarea cursanților și realizarea de noi cursuri în mediul local. El instruiește profesorii pe aceste teme. Este membru al consiliului național al educației non-formale a adulților și este responsabil de conferințele naționale privind educația adulților. În plus, el este membru al consiliului de administrație al organizației naționale pentru funcționarii publici din domeniul educației. De asemenea, este manager de proiect în realizarea de noi medii de învățare pentru grupurile minoritare.

Mai multe despre proiectul LEK: http://www.infonet-ae.eu/let-europe-know