ASOCIATIA EURO ADULT EDUCATION B-dul Ficusului, nr. 44A, corp B, et. 2, camera 206, 013975, București 1, România (+40) 0722 728 792; (+40) 0729 785 264; (+40) 0767 564 220 office@euro-ed.ro www.euro-ed.ro; www.ebcl.ro facebook.com/AsociatiaEuroAdultEducation

România Acasă - Diaspora Start Up - Înființarea societăților comerciale și semnarea contractelor de subvenție

« Noutati

Publicat pe 23.01.2019
România Acasă - Diaspora Start Up - Înființarea societăților comerciale și semnarea contractelor de subvenție

România Acasă - Diaspora Start Up - Înființarea societăților comerciale și semnarea contractelor de subvenție

Proiectul ''România Acasă - Diaspora Start Up'' - POCU/89/3/7/107619, a ajuns în faza de înființare a societăților comerciale și semnare a contractelor de acordare a subvențiilor, de către persoanele ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru a primi finanțarea nerambursabilă în cadrul proiectului, în urma concursului desfășurat.

Subvenția (ajutorul de minimis) se acordă pentru dezvoltarea afacerii beneficiare, strict în domeniul vizat de planul de afaceri aprobat în cadrul  proiectului, precum și pentru creșterea gradului de ocupare cu numărul de locuri de muncă specificat în planul de afaceri aprobat.

În etapele anterioare, viitorii antreprenori au beneficiat de un program de formare profesională în domeniul antreprenorial și ulterior de un program integrat de servicii personalizate de consiliere, consultanță și mentorat pentru a-și completa cunoștințele în domeniul antreprenorial.

În faza actuală a proiectului, cea de înființare a societăților comerciale și semnare a contractelor de finanțare, pentru a veni în sprijinul viitorilor antreprenori și pentru o desfășurare coerentă a acestei activități, a fost întocmită Procedura de înființare a SRL și de semnare a contractului de finanțare.

Procedura, în care sunt detaliați pașii ce trebuie urmați și termenele pentru următoarele etape, a fost trimisă tuturor persoanelor ce vor beneficia de ajutorul de minimis.

Termenele următoarelor etape sunt:

  • Până pe 06.02.2019 - transmiterea dosarului de constituire a societății complet și scanat la adresa de mail diaspora@ccibv.ro (pasul 9 din Procedură);
  • Pe 11.02.2019 - depunerea dosarului de constituire al societății la Registrul Comerțului Județean (pasul 10 din Procedură);
  • Până pe 18.02.2019 - se transmit la adresa de mail diaspora@ccibv.ro informațiile necesare pregătirii contractelor de finanțare (pasul 13 din Procedură);
  • Joi, 28 februarie 2019, ora 10:00 - la sediul Camerei de Comerț și Industrie din Brașov - semnarea contractului de finanțare. (pasul 14 din Procedura). Anterior (în jurul datei de 20 februarie), tuturor persoanelor ce vor beneficia de ajutorul de minimis, li se va transmite contractul pe email pentru a-l citi în avans.

La semnarea contractului de finanțare trebuie să fie prezent Asociatul majoritar, respectiv Administratorul societății (căștigătorul concursului de planuri de afaceri). NU se acceptă nicio împuternicire sau procură!

La aceasta dată, câștigatorul concursului nu trebuie să mai fie acționar majoritar într-o altă societate decât în cea nou creată pentru prezentul proiect!

 Pentru mai multe informații accesați site-ul proiectului https://www.romaniacasa.ro/