ASOCIATIA EURO ADULT EDUCATION B-dul Ficusului, nr. 44A, corp B, et. 2, camera 206, 013975, București 1, România (+40) 0722 728 792; (+40) 0729 785 264; (+40) 0767 564 220 office@euro-ed.ro www.euro-ed.ro; www.ebcl.ro facebook.com/AsociatiaEuroAdultEducation

,,România Acasă – Diaspora Start Up”– Eveniment de sprijin a persoanelor care vor beneficia de ajutorul de minimis

« Noutati

Publicat pe 27.09.2018
,,România Acasă – Diaspora Start Up”– Eveniment de sprijin a persoanelor care vor beneficia de ajutorul de minimis

In cadrul proiectului ,,România Acasă - Diaspora Start Up", urmeaza a fi organizat un   eveniment de o zi cu participarea celor 26 de persoane din grupul tinta ale caror planuri de afaceri au fost selectate in vedere acordarii ulterioare a ajutorului de minimis.

Evenimentul va fi organizat impreuna cu institutii din Regiunea Centru, cu asociatii care promoveaza dezvoltarea locala si incluziunea sociala, reintoarcerea romanilor aflati in diaspora, precum si cu diferite asociatii cu rol de incubatoare de intreprinderi si clustere. Scopul acestei activitati este de a sprijini cele 26 de persoane ale caror planuri de afaceri au fost selectate pe de o parte, de a adera la diverse organizatii de sprijin pentru IMM-uri cu reprezentativitate locala, regionala si nationala, astfel incat acestea sa poata sa identifice diferite oportunitati de dezvoltare (noi surse de finantare, crearea de noi parteneriate, identificarea unor noi piete de desfacere etc.), iar pe de alta parte sa ia cunostinta despre realitatile si dificultatile cu care se confrunta mediul antreprenorial la nivelul Regiunii Centru. Evenimentul va cuprinde trei parti. In prima parte vor avea loc o serie de interventii pe teme de: antreprenoriat - best practices, management si marketing, dezvoltare durabila. La eveniment, in aceasta sectiune vor fi invitati sa participe cel putin 2 antreprenori care au beneficiat de o subventie similara pentru infiintarea unei intreprinderi in cadrul Apelului pentru propuneri de proiecte Romania Start-up.

In a doua parte a evenimentului, vor fi organizate 3 mese rotunde care vor pune impreuna reprezentanti ai societatii civile, reprezentanti ai diferitelor institutii publice si antreprenori, care vor aborda urmatoarele teme: Sursele de finantare necesare pentru dezvoltarea afacerilor, inclusiv pentru sustinerea intoarcerii in tara a romanilor din diaspora; Programe specifice de instruire pe industrii sau sectoare; Rolul IMM-urilor in dezvoltarea locala/regionala. Concluziile meselor rotunde vor fi sintetizate intr-un raport intitulat "Propuneri pentru imbunatatirea mediului antreprenorial la nivelul Regiunii Centru."

Partea a treia a evenimentului va reprezenta o activitate de networking prin organizarea de intalniri personalizate de cca. 20 de minute pentru fiecare persoana a carei idei de afacere a fost selecta cu posibili viitori parteneri.

In acest fel, fiecare persoana va putea sa identifice de la bun inceput mult mai usor acele organizatii de tipul incubatoarelor de afaceri, clusterelor sau asociatiilor non-profit care promoveaza dezvoltarea durabila, cu care ar dori sa colaboreze in viitor si care pot contribui la dezvoltarea practica a intreprinderilor care vor fi infiintate.