ASOCIATIA EURO ADULT EDUCATION B-dul Ficusului, nr. 44A, corp B, et. 2, camera 206, 013975, București 1, România (+40) 0722 728 792; (+40) 0729 785 264; (+40) 0767 564 220 office@euro-ed.ro www.euro-ed.ro; www.ebcl.ro facebook.com/AsociatiaEuroAdultEducation

INVOLVE - Implicarea formabililor cu nivel scazut de educatie in procesul de invatare pe tot parcursul vietii

« Proiecte finalizate


ID proiect: GRU-10-P-LP-172-B-DE

Parteneriatul de invatare "INVOLVE"  s-a ocupat cu strategii, metode si materiale necesare incurajarii potentialilor formabili care au un nivel scazut de educatie, in vederea atragerii si implicarii acestora in procesul de invatare pe tot parcursul vietii.

Informatii Generale

"INVOLVE" a fost un Parteneriat de invatare finantat prin Programul European Grundtvig de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, Romania.

PArtenerii proiectului s-au intalnit cu regularitate intr-una din tarile participante pentru a avea control asupra activitatilor derulate, in asa fel incat sa atingem obiectivele, dar si pentru schimb de experienta.

Parteneriatul de invatare INVOLVE s-a derulat pe parcursul a 2 ani. Proiectul a inceput la data de 1 August 2010.

Proiectul s-a axat pe adultii cu nivel scazut de educatie. Reintegrarea in viata vocationala a acestui grup este adeseori dificila, in special datorita faptului ca cele mai multe programe de formare profesionala necesita cunostinte de baza, studii medii, sau fie pentru ca sunt prea scumpe. Acesti factori influenteaza motivatia persoanelor cu nivel scazut de educatie intr-un mod negativ.

Scopul acestui proiect a constat in implicarea persoanelor cu nivel scazut de educatie in programe de formare profesionala. Cu ajutorul unei oferte atractive in domeniul educatiei adultilor, oamenii vor fi informati si chiar incurajati sa aleaga din gama variata de servicii de formare oferite. Scopul este sa contracaram excluderea si mai mult sa ii sprijinim pe acesti oameni sa se integreze in societate.

Foarte important, pentru a putea face o oferta educationala atractiva in asa fel incat sa ajungem la acest grup tinta, este este sa adaptam cerintele/conditiile de participare la nivelul potentialilor participanti.

Parteneriatul de invatare INVOLVE a fost implementat in 6 tari, cu ajutorul celor 7 organizatii diferite.Coordonatorul proiectului a fost Thüringer Volkshochschulverband e.V. din Germania.

Partner Organization

Country

Contact

Agenzia Formatione Orientamento

Lavoro - sud Milano

Italy

www.afolsudmilano.it

Northumberland College

Great Britain

www.northumberland.ao.uk

Universitat de Barcelona

Spain

www.ub.edu/web/ub/en/index.htm

 Thüringer Volkshochschulverband

 Germany

http://www.vhs-th.de/

AMASYA BELEDÍYESÍ

Turkey

www.amasya.bel.tr

Euroface Consulting s.r.o.

Czech Republic

www.euro-face.cz

Consorzio Mercurio

Italy

www.consortiomercurio.net

Rezultatul final al proiectului constă într-o broșura ce conține informații relevante pentru formatorii/trainerii care lucrează cu persoane cu nivel scăzut de educație, precum și exemple de bună practică. Broșura este disponibilă și în limba română.

Pentru informatii suplimentare privind activitatile derulate in cadrul proiectului va rugam sa consultati si Newsletter-ele de mai jos.

  • Newsletter 1
  • Newsletter 2
  • Newsletter 3
  • Newsletter 4
  • Newsletter 5
  • Newsletter 6
  •